Zeci de mii de oameni au fost distrusi de acest virus! Mesajul de pe WhatsApp pe care nu trebuie niciodata sa-l deschizi

Este una dintre cele mai complexe inselaciuni aparute pana acum.
O noua amenintare a fost descoperita ! Este atat de sofisticata incat utilizatorii de smartphone nu isi dau seama ca telefonul le-a fost infectat! Malware-ul este capabil sa imite aplicatii populare, inclusiv Uber, WhatsApp si Google Play.

Odata ce a fost descarcat, virusul asteapta ca utilizatorul sa deschida o aplicatie oficiala si apoi sa-si suprapuna interfata falsa peste aceasta. Iar acest lucru le permite hackerilor sa dezvaluie informatii persoanale precum adresa sau detalii despre conturile bancare.

Virusul a fost descoperit de catre cercetatori de compania de securitate FireEye si se pare ca acesta se raspandeste in Europa. Malware-ul a fost descoperit prima data in Danemarca ,apoi si in Italia, Germania sau Austria.Conform FireEye, malware-ul s-a raspandit printr-un mesaj text clasic. Mesajul arat asa: „Nu am putut livra comanda. Va rugam sa verificati informatiile despre transport aici”. Iar daca este accesat link-ul, malware-ul este instalat rapid. Un astfel de mesaj ce i-a tintit pe utilizatorii din Danemarca a fost descarcat de peste 130.000 de ori!

Expertii in securitate avertizeaza utilizatorii de smartphone sa nu acceseze vreun link care nu provine dintr-o sursa credibila. In ultimele luni au aparut atacuri tot mai elaborate asupra utilizatorilor de smartphone.

Vara-2016

 

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *