Xiaomi Redmi Note 4 – design premium şi procesor puternic pe bani puţini

Dupa ce a fost detronat în ţara natală de Huawei, Xiaomi contraatacă cu o ofertă smartphone la preţuri de nerefuzat, pastrand calitatea la un nivel specific producătorilor de top.
A venit la doar câteva luni după predecesorul Note 3, noul model Xiaomi Redmi Note 4 prezentand un design exterior impecabil şi o configuraţie motorizată de chipsetul Helio X20 cu 10 nuclee, produs de MediaTek. Avand un acumulator generos de 4100 mAh, Redmi Note 4 promite autonomie generoasă în ciuda folosirii unui ecran de 5.5” şi rezoluţie 1080p.

Designul ne aminteşte de rivalul mult mai costisitor iPhone 6 şi modelul HTC 10. Redmi Note 4 vine într-o carcasă din aluminiu acoperită cu finisaj argintiu, gri sau auriu, în funcţie de versiune. Partea din faţă este acoperită integral de scutul din sticlă prevăzut cu tratament oleofobic de bună calitate poate fi în variantă pe alb pentru modelul argintiu şi auriu, respectiv negru pentru modelul de culoare gri.

Ecranul de 5.5” este integrat cu scutul de protecţie din sticlă pentru a maximiza unghiurile de vizibilitate şi luminozitatea imaginii. Panoul LCD cu tehnologie IPS vine cu un colorit foarte plăcut şi contrast excelent. Xiaomi a optat pentru aplicarea unui filtru de contrast dinamic, menit să amplifice intensitatea culorilor şi detaliile percepute. Această funcţie se poate dezactiva din setările pentru ecran, obţinând o redare fidelă a pozelor şi clipurilor video. Ecranul este încadrat cu o ramă îngustă fiind asistat cu butoane capacitive iluminate la atingere, clar vizibile atât pe timpul zilei dar şi noaptea. Reţeta se completeaza cu un LED pentru notificări multicolor, vizibil deasupra ecranului.Deasupra ecranului, pe rama exterioară, găsim conectorul pentru căşti (jack 3.5mm) şi transmiţătorul infraroşu, folosit împreună cu aplicaţia pentru telecomandă preinstalată în telefon.
Carcasa este de numai 7 mm grosime si are spatele plat şi marginile uşor rotunjite pentru manevrare uşoară. Fără lentile proeminente la exterior, camera foto de 13 MP este asistată de un blitz LED cu două tonalităţi de culoare. Tot aici găsim şi senzorul de amprente, activat prin simpla atingere a degetului de suprafaţa uşor afundată în capacul metalic.

 

 

 

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *