Vrei sa te tina mai mult bateria? Afla cum iti incarci corect telefonul

Bateria de la smartphone nu dureaza mult si din cauza ca, de multe ori, o incarcam gresit si astfel se reduce durata de viata.
Site-ul Battery University, al companiei care produce baterii Cadex, a prezentat cateva trucuri care ajuta incarcarea corecta a telefonului, astfel incat bateria sa tina cat mai mult.

Cea mai mare greseala pe care o faci este sa-ti lasi telefonul in priza chiar si dupa ca bateria s-a incarcat complet. Asta se intampla de obicei daca il lasi in priza toata noaptea sau daca esti foarte ocupat cu alte activitati si uiti de el cateva ore.

Dupa ce este incarcata complet bateria, aceasta este supusa unui „stres”, unei tensiuni mari daca este mentinuta la incarcat, scrie Science Alert.

Daca aceasta stare de tensiune se prelungeste mult, pe termen lung bateria se va slabi si se va descarca mult mai repede. Situatia este similara unui antrenament non-stop la sala de forta.

Un alt truc pe care trebuie sa-l avem in vedere este ca nu e nevoie sa-ti incarci complet bateria, de fiecare data. Bateriile Li-ion se comporta mult mai bine daca le incarci mai putin.

Prin urmare, telefonul nu trebuie reincarcat complet, iar cand ai nevoie de siguranta ca nu va ceda in timp ce-l folosesti, il poti pune in priza oricand ai nevoie, chiar daca nu este complet descarcat.

In ciuda unei teorii mai vechi, bateria de la telefon se comporta mult mai bine daca este incarcata mai des, in reprize scurte, incomplet, decat daca este tinuta in priza pana cand atinge 100%.

 

Vara-2016

acumulatori-externi-3016-6837 acumulatori-externi-3018-6834

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *