Tort cu nuca si mousse de caramel pe Cloe.ro

12665894_1580856528891664_578190590_n
Pentru Tort cu nuca si mousse de caramel este nevoie de :

Blat:
6 oua
150 gr zahar
4 linguri apa fierbinte
150 ml ulei
150 gr faina
110 gr nuca macinata
un varf de sare
Mousse de caramel:
150 gr zahar
2 galbenusuri de ou
2 linguri unt
3 foi de gelatina + 6 linguri apa
200 ml frisca lichida fara zahar
400 ml frisca indulcita
Sirop:
2 linguri din caramel + 200 ml apa
Glazura:
120 gr ciocolata
100 ml frisca lichida indulcita
Ornat: 100 gr ciocolata cu lapte

editare-imagini-Recovered
Blatul se pregateste in felul urmator:
Se mixeaza albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapa cea mai mare. Se adauga pe rand apoi zaharul, alternand cu apa fierbinte apoi galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare.
Amesteca faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca fosind o spatula.
Toarna jumatate din compozitie intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt (de 24 cm in cazul meu) si da la cuptorul preincalzi la foc potrivit timp de 25 de minute. Procedeaza la fel cu restul de aluat.


Lasa blaturile sa se raceasca complet.
Mousse de caramel:
In primul rand pune gelatina la inmuiat in 5-6 linguri de apa rece.
Intr-un vas cu fundul mai gros pune zaharul la caramelizat. Toarna peste zaharul caramelizat 200 ml frisca lichida neindulcita (sau smantana pentru frisca) avand atentie maxima la aburi. Lasa sa fiarba amestecand pana se obtine un caramel ca o smantana.
Adauga galbenusurile si untul amestecand rapid si lasand pe foc inca 2-3 minute dar fara a lasa sa fiarba.
Ia de pe foc si adauga gelatina, amestecand bine.
Lasa vasul la frigider aprox 30 de minute pentru a se raci crema.
Mixeaza apoi frisca lichida indulcita si o amestecam usor cu crema racita.


Aseaza inelul detasabil de la tava de tort, pe un platou si pune in el primul blat, pe care il insiropezi cu jumatate din cantitatea de sirop.
Peste primul blat pune o cantitate generoase de mousse de caramel (cam trei sferturi din cantitate).
Urmeaza cel de al doilea blat pe care il insiropezi cu cantitatea de sirop ramasa si il ungi cu o parte din crema ramasa (cealalta parte o folosim pentru a orna marginile).
Bagi tortul la frigider minim o ora (se poate si mai mult).
Scoate din frigider si indeparteaza inelul de la tava apoi ungi de jur imprejur cu crema ramasa.
Glazura: se topeste ciocolata facuta bucatele impreuna cu frisca lichida, pe baie de aburi. Orneaza tortul deasupra cu aceasta glazura si baga-l din nou la rece.

editare-imagini-Recovered3

100 de gr ciocolata cu lapte topite pe baie de aburi, apoi intinde cicocolata pe o fasie de hartie de copt si cu un cutit delimitezi formele dorite. Baga-l la frigider pana se intareste ciocolata apoi le poti pune de jur imprejurul tortului.
Tortul e perfect daca sta la frigider peste noapte. ( reteta Timeea Pop )

 

cloe

www.cloe.ro  http://www.cloe.ro/catalog/accesorii-bucatarie-60

(pentru detalii,click pe poze)

set-3-cutite-ceramica-alba-8469 strecuratoare-inox-20-cm-coada-7014 tava-de-tort-6983

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *