Tehnologia 5G va oferi internet la viteza record! Cand va fi disponibila in Romania

Tehnologia 5G ar putea oferi utilizatorilor de internet din Romania viteze de cateva ori mai mari decat in 4G.
Tehnologia 5G ar putea genera venituri de 3,2 miliarde dolari pentru jucatorii din piata IT&C din Romania in 2026, in timp ce intregul proces de digitalizare ar putea aduce venturi totale de 8,4 miliarde dolari, a declarat directorul general al Telekom Romania, Miroslav Majoros.

Tehnologia 5G ar putea oferi utilizatorilor de internet din Romania, incepand cu 2020, viteze de cateva ori mai mari decat in 4G. In timpul testelor au fost atinse viteze de pana la 24 Gbps, de 60 de ori mai mari decat vitezele atinse, in mod obisnuit, in 4G.

Tehnologia 5G este parte esentiala din procesul de digitalizare, proces care va aduce jucatorilor din IT&C venituri de 8,4 miliarde dolari in 2026, potrivit lui Majoros.
Telekom Romania si Ericsson au efectut luni, in Bucuresti, prima demonstratie live a unei tehnologii 5G in Europa de Sud-Est.

Cele doua companii fac aceasta demonstratie inainte de lansarea comerciala, pentru a fi mai pregatite sa ofere aceasta tehnologie clientilor, a subliniat directorul general al Telekom Romania, Miroslav Majoros.

Noua tehnologie va coexista cu 4G mai multi ani, oferind, la inceput, viteze mai mari strict in aplicatiile care au nevoie de viteze superioare, potrivit reprezentantilor Telekom.

Guvernul ia toate masurile pentru a putea acorda primele licente pentru retele de telecomunicatii 5G in 2018, astfel incat utilizatorii sa poata avea acces la aceste servicii incepand cu 2020, a declarat luni ministrul Comunicatiilor, Augustin Jianu.

Sursa: News.ro

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *