Samsung a dezvăluit cât costă să înlocuieşti ecranul spart al unui telefon Galaxy Note 7

Cel mai spectaculos element din construcţia noului smartphone Galaxy Note 7 este ecranul de 5.7” cu margini curbate.Acesta poate lăsa o gaură în buget la fel de impresionantă, dacă e nevoie sa fie înlocuit în urma unei căzături pe ciment sau alt incident care a depăşit nivelul de anduranţă oferit de scutul din sticlă Gorilla Glass 5.
După ce testele practice au aratat că scutul Gorilla Glass 5 de pe telefoanele Galaxy Note 7 este mai vulnerabil la zgârieturi superficiale decât soluţiile bazate pe Gorilla Glass 4 folosite cu modele smartphone anterioare, se pare ca înlocuirea sa împreună cu ecranul OLED curbat depăşeşte cu mult costul unei reparaţii similare efectuată la unul din produsele competitoare – 270 dolari. In comparaţie, sa inlocuiesti ecranul unui smartphone din seria iPhone 6 Plus costă aproximativ 150 dolari. Mai mult, HTC a oferit, ca o extensie a programului HTC Advantage lansat anul trecut, posibilitatea înlocuirii gratuite a ecranului (o singură dată) la telefoanele din seria One M9, în eventualitatea în care acesta este distrus accidental.

Samsung are un program similar pentru asigurarea telefonului mobil, care acopera primii doi ani de folosire a acestuia. Opţiunea numită Protection Plus creşte însă cu 129 dolari costul de achiziţie iniţial, acoperind două posibile cazuri de daune produse accidental, la care utilizatorul va suporta parţial costul reparaţiei.

 

Vara-2016

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *