Primul smartphone din seria „Project Tango” soseşte în magazine din această lună

Project Tango a vizat introducerea tehnologiilor de mapare 3D în banalul smartphone, oferind utilizatorilor o experienţă în stilul augmented reality, în care obiecte virtuale sunt suprapuse în mod coerent imaginii obţinută cu ajutorul camerei foto. Spre exemplu, un smartphone echipat cu tehnologiile Project Tango poate fi folosit pentru a „mobila” o încăpere goală folosind mobilă virtuală, testând rapid diverse aranjamente şi tipuri de mobilier înainte de a comanda produsul rel din magazin.

Lansat încă din luna iunie, Lenovo Phab 2 Pro este primul smartphone care vine echipat cu tehnologiile dezvoltate de Google pentru măsurarea adâncimii. Hardware-ul folosit pentru camera foto permite realizarea unui model tridimensional al mediului înconjurător, spaţiul virtual fiind apoi populat cu obiecte virtuale, cum ar fi personaje din jocuri sau alerte de trafic generate de aplicaţia pentru navigare GPS.Dincolo de camera foto specială, Phab 2 Pro vine cu dotări din gama mid-range superioară, ajutat cu un chipset Snapdragon 652 (CPU octa-core) şi 4 GB memorie RAM, 64 GB memorie internă şi slot microSD pentru expansiune. Configuraţia se completeaza cu un ecran de 6.4” şi rezoluţie de QHD, senzor de amprente, respectiv acumulator de 4050 mAh cu funcţie QuickCharge.

Cei care doresc să experimenteze aplicaţii AR folosind primul smartphone compatibil Project Tango trebuie să aibă în buget cel puţin suma de 499 dolari, preţul anunţat pentru Statele Unite.

 

Black friday aparate foto pe Cloe.ro

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *