Noul Mercedes Clasa E Coupe: imagini și informații oficiale cu sosia modelelor Clasa S Coupe și Clasa C Coupe

 

Mercedes a prezentat oficial noul Clasa E Coupe. A treia variantă de caroserie a modelului german are un aspect sportiv, cu un singur motor diesel și cu toată tehnologia sedanului.
După o series de imagini teaser și clipuri video care trădau doar puțin din aspectul estetic, Mercedes a dezvăluit oficial noul Clasa E Coupe, a treia variantă de caroserie a modelului german, care va fi aratata publicului în ianuarie 2017, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

Noul Mercedes Clasa E Coupe vine cu o lungime totală de 4826 de metri, o lățime de 1860 mm și o înălțime de 1430 mm. Comparativ cu vechiul model, noul Clasa E Coupe este mai lung cu 123 mm, mai lat cu 74 de mm și mai înalt cu 32 de mm. Nici ampatamentul nu a fost uitat, acesta fiind acum mai mare cu 113 mm și însumând 2873 de mm, suficient pentru a garanta mai mult loc pentru cei de pe locurile din spate.
Interiorul este similar modelului sedan, însă sunt și aici câteva detalii care fac diferența. Vorbim despre gurile de ventilație, scaunele individuale și inserțiile de la nivelul planșei de bord și al portierelor.
Modelul vine cu ecrane de 12.3 inch pentru sistemul multimedia și pentru instrumentele de bord. În cazul versiunilor ceva mai modeste, Mercedes păstrează instrumentele analog și folosește un computer de bord color ceva mai mic.

Piața din Europa o sa primeasca patru versiuni de motorizare. Doar una dintre ele va fi diesel, și anume E220d Coupe, care dispune de noul motor de 2.0 litri și 194 de cai putere.

Cei care isi doresc modelul pe benzina pot alege versiunea E200 cu 184 de cai putere, E300 cu 245 de cai putere sau E400 4Matic, cu 333 de cai putere storși dintr-un V6 bi-turbo. Acesta din urmă vine la pachet și cu tracțiune integrală. Toate versiunile dispun însă de cutia automată cu nouă trepte 9G-Tronic.
Clienții isi pot alege din trei tipuri de suspensie: cea standard (Direct Control) care este mai joasă cu 15 mm față de cea a sedanului, sistemul Dynamic Body Control cu amortizoare ajustabile și suspensia pneumatică Air Body Control.

Potrivit informării făcut de Mercedes-Benz, noul Clasa E Coupe va fi disponibil pe piața europeană începând cu vara lui 2017.

Masinuta electrica Mercedes-Benz ML 63 AMG

masinuta-electrica-mercedes-benz-ml-63-amg-14489

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *