Nokia s-ar putea întoarce pe piaţă în 2016 cu smartphone-uri şi tablete

Microsoft nu mai detine brandul Nokia, acesta fiind preluat de compania Foxconn .
Pentru dezvoltarea telefoanelor, Foxconn a apelat la foşti angajaţi Nokia şi Microsoft Mobile, reuniţi în noul HMDglobal. Conform unui membru al executivului HMD, primele dispozitive Nokia cu Android sunt „pe vine”.Publicaţia chineză ThePaper sustine că cel de-al patru trimestru al anului 2016 aduce nu unul, nu două ci trei sau chiar patru dispozitive Nokia bazate pe sistemul de operare de la Google. Vorbim despre smartphone-uri şi tablete de top, care vor duce mai departe numele Nokia, cu acelaşi nivel de atenţie la detalii ca în anii de glorie ai vechii companii finlandeze.

Desigur, aceste planuri pot fi oricand împiedicate de probleme nebănuite, însă planul este ca Nokia să intre din nou pe piaţă în cursul acestui an. Specificaţiile tehnice sugerate pentru noile smartphone-uri au parte de display-uri QHD de 5,2 şi 5,5” bazate pe panouri OLED, procesoare Snapdragon 820, camere de 22 megapixeli şi carcase metalice, rezistente la apă şi praf.
Se vorbeste şi despre tablete, însă nu este clar ce formă vor lua, dacă vor fi orientate către mediul corporate, sau către consumatori şi nici dacă vor rula Android sau Windows 10.

 

Vara-2016

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *