LEAGOO M7, smartphone ieftin cu ecran mare şi dual camera, inspirat de iPhone 7

Parte din armata de clone iPhone 7 destinate cumpărătorilor cu bugete mici, LEAGOO M7 reuşeşte să atragă atenţia cu un pachet de dotări surprinzător de complet, ţinând cont de preţul cerut.Cu preţ de numai 68 dolari, LEAGOO M7 se prezintă cu un design exterior amintind de alternativa mult mai costisitoare livrată de Apple, dar cu finisaje din plastic mai puţin pretenţioase şi capac detaşabil, adăpostind un acumulator de 3000 mAh, două slot-uri pentru cartelă SIM şi slot microSD. LEAGOO a reuşit să păstreze până şi scutul din sticlă Gorilla Glass 4 cu margini curbate, esenţial pentru obţinerea unui produs cu aspect premium şi rezistent la uzură.

Versiune ceva mai slab dotată a modelului LEAGOO M8 prezentat într-un material anterior, M7 pune la dispoziţie un ecran IPS HD cu diagonală 5.5”, animat însă cu ajutorul unui chipset MediaTek MT 6580 sprijinit cu 1GB memorie RAM. Limitarea este oarecum atenuată de versiunea Android 7.0 bine optimizată pentru folosirea eficientă a resurselor de memorie, însă nu de ajuns pentru a putea savura şi jocuri de Android mai pretenţioase. Un alt compromis de acceptat la acest nivel de preţ, M7 asigură doar suport pentru conexiuni de internet mobil la viteze 3G.
Trecând şi la aspectele pozitive, M7 vine cu sistem dual camera (8MP + 5MP) şi mod SLR pentru obţinerea de portrete mai expresive, aplicând efecte de focalizare selectivă care nu sunt disponibile cu o cameră foto obişnuită. Şi camera frontală cu rezoluţie 5MP promite un nivel de calitate suficient de bun pentru selfie-uri reuşite. Modelul poate filma la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secundă prin camera principală, însă nu mai mult de rezoluţie SD 480p folosind camera frontală.

Plasat sub ecran, senzorul de amprente ia şi rolul de tastă Home cu acţionare mecanică, respectiv declanşator atunci când folosim camera frontală. Cu toate acestea, versiunea de Android reţine şi cele trei taste virtuale pentru navigare, însă cestea pot fi ascunse dacă dorim să lăsăm mai mult spaţiu aplicaţiilor cu care lucrăm.
LEAGOO M7 vine echipat doar cu un set minim de aplicaţii Google preinstalate, producătorul lăsând utilizatorului libertatea de a-şi personaliza telefonul după bunul plac. Singura modificare adusă versiunii de Android este aplicarea unui wallpaper şi set de icon-uri viu colorate, inspirate de seria iPhone.
Cu design simplu la partea din faţă, telefonul încadrează ecranul de 5.5” cu o ramă destul de îngustă. Principalul element distinctiv este senzorul biometric cu formă ovală, ce joacă şi rolul de tastă Home cu acţionare mecanică.

Butoanele Power/Volum sunt plasate în dreapta ecranului, la nivelul degetului opozant. Conectorul micro USB se află la partea de sus, lângă jack-ul pentru căşti.

Leagoo M7 – specificaţii:

Ecran: 5,5”, 1280 x 720 pixeli, IPS
Sistem de operare: Android 7.0
Chipset: MTK6580
Procesor: 4 x ARM Cortex-A7 32 bit (1,3 GHz)
Procesor grafic: ARM Mali-400MP
RAM: 1 GB
Memorie: 16 GB
Card: slot micro SD
Date: 3G (850/1900/2100MHz)
WiFi: 802.11 b/g/n
Bluetooth: 4.0
USB: microUSB
Cameră foto: 8 MP + 5MP, autofocus, cu flash dual LED
Filmare video: FHD
Cameră foto frontală: 5 MP
Baterie: 3000 mAh (detaşabilă)
Dimensiuni: 156 x 77.9 x 7.9 mm
Greutate: 173 grame
Senzori: proximitate, accelerometru, lumină ambiantă, biometric
Altele: OTG, Battery saver, radio FM, receptor A-GPS

 

go4it.ro

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *