Inteligenta artificiala creata de Google devine agresiva! Cum reactioneaza in situatii limita

Au aparut noi informatii ingrijoratoare despre inteligenta artificiala DeepMind .
DeepMind este o forma de inteligenta artificiala realizata de Google. Testele facute anul trecut arata ca DeepMind a inceput sa invete singur, a castigat in fata campionului mondial la jocul Go si stie sa imite vocea umana.

Recent, cercetatorii au vrut sa vada daca aceasta forma artificiala de inteligenta poate sa coopereze. Concluzia este alarmanta: DeepMind adopta strategii agresive cand crede ca va pierde si face tot posibilul ca sa castige.

Testul a constat intr-un joc in care doi agenti DeepMind culegeau mere. Cand fructele au devenit mai putine, cei doi agenti nu au mai colaborat, dimpotriva. S-au luptat intre ei cu lasere pentru eliminare reciproca, scrie publlicatia Science Alert.
Interesant este ca versiunile mai putin inteligente ale DeepMind au ales o alta solutie in acest joc. Agentii nu au folosit armele din dotare si la final au avut un numar egal de fructe. Insa niciunul nu a castigat.

DeepMind a aratat ca are un comportament asemenator celui uman in momentul in care a devenit agresiv pentru a castiga, spune Joel Leibo, unul dintre cercetatori.

Concluzia acestor teste ii ingrijoreaza pe cercetatori, care se tem ca la un moment dat inteligenta artificiala ar putea scapa de sub control.

De asemenea, poate fi o problema serioasa daca dorim sa ne bazam pe ea. Masinile autonome, fara sofer, ar putea deveni pericol public daca vor incerca sa se intreaca una cu alta pentru a ajunge mai repede la destinatie.(yoda)

 

 

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *