Huawei P10 şi P10 Plus: smartphone-uri premium pentru toată lumea

Anul trecut, Huawei P9 a intors privirile tuturor, abordând un design industrial elegant, al cărui element distinctiv a fost sistemul dual-camera realizat în parteneriat cu producătorul de aparate foto Leica. P10 nu s-a lasat mai prejos, urcând încă o treaptă pe evoluţia designului Huawei, păstrând esenţialul, însă adăugând destule elemente noi, care să îl diferenţieze faţă de modelul din 2016.

În ciuda faptului că la prima vedere cele două generaţii nu par să fie atât de diferite, la o privire mai atentă, fiecare element vizual a primit retuşuri, majoritatea dintre acestea fiind îmbunătăţiri clare faţă de ceea ce am primit în trecut. Prima diferenţă importantă pare să fie mutarea senzorului de amprentă de pe spatele dispozitivului (unde s-a regăsit încă de la P8), pe partea din faţă, sub display. Acesta are acum o formă ovală, oferind o suprafaţă destul de mare pentru a citi amprenta cu uşurinţă, însă în acelaşi timp oferind şi funcţionalitate în plus sub forma unor noi gesturi care pot înlocui butoanele virtuale „back”, „home” şi „recent apps”.
Modelul P10 testat în varianta de culoare „Shimmer Blue” este unul dintre cele fără acelaşi spate neted pe care l-am întâlnit pe dispozitivele din trecut de la Huawei. Compania numeşte spatele texturat de pe cele câteva variante mai speciale de P10 „Hyper Diamond-Cut Finishing”, care se prezintă drept o suprafaţă plăcută atingerii, care oferă o aderenţă ridicată şi reflectă lumina într-un mod inedit, care conferă dispozitivului senzaţia incontestabilă de produs din gama premium. Aici se regăseşte şi logo-ul Huawei, poziţionat în aceeaşi zonă în care se regăsea în trecut senzorul de amprentă. O altă diferenţă faţă de P9 este reprezentată de antenele din plastic, care sunt acum mai elegante, folosind un design pe care l-am mai întâlnit şi la alţi producători precum Apple şi Meizu, cu antene care se mulează pe conturul telefonului, fără o bară orizontală inestetică pe lăţimea dispozitivului.
Sistemul dual-camera este aproape neschimbat la exterior faţă de cel de pe P9, oferind aceleaşi două lentile care nu ies în relief, cele două LED-uri dual-tone pentru blitz şi senzorul laser pentru focalizare, toate protejate de o bucată de sticlă. Branding-ul Leica este de asemenea prezent, optica fiind neschimbată pe modelul P10 normal (lentile SUMMARIT-H f/2.2). P10 Plus beneficiază însă de un sistem de cameră mai avansat, cu senzori foto identici, dar cu optică Leica SUMMILUX-H f/1.8.

 

 

go4it.ro

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *