Holograma pe care o poti atinge! Reusita incredibila a expertilor japonezi

Cercetatorii au inventat holograme interactive, care pot se pot atinge cu mana.
O echipa de cercetatori japonezi de la Digital Nature Group a folosit lasere ultrarapide, oglinzi si camere pentru a crea imagini tridimensionale interactive.

Hologramele rezultate astfel sunt foarte mici, formate din puncte minuscule de lumina, dar sunt deosebite, pentru ca pot fi atinse cu degetul si reactioneaza in timp real, a scris publicatia Popular Science.

Aceste puncte de lumina care formeaza hologramele se numesc voxeli, iar imaginile obtinute se bucura de rezolutii de pana la 200.000 de puncte pe secunda. Voxelii sunt puncte de lumina emise de plasma creata atunci cand energia localizata a laserului ionizeaza aerul.

Nu exista nici un risc de ardere la contactul cu aceste imagini, deoarece razele emise de laser actioneaza un timp foarte scurt, pulsatiile au o durata intre 50 de milisecunde si o secunda, astfel incat nu au timp sa arda pielea.

Pentru ca laserele folosite au o viteza foarte mare, holograma rezultata reactioneaza in timp real, dand astfel nastere unor imagini impresionante, cum ar fi o inima care se sparge atunci cand este atinsa.

Echipa de cercetatori, condusa de Yoichi Ochiai, spera ca in curand sa poata realiza holograme interactive mult mai mari.

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *