HMD lanseaza Nokia 8, primul flagship din noua generatie dotat cu lentile Carl Zeiss

HMD Global a anuntat primul flagship Nokia de generatie noua, de cand a cumparat brandul de la Microsoft.
Nokia 8 se lauda cu mai multe premiere tehnologice, prima pe lista fiind optica de la Carl Zeiss. Este primul telefon care beneficiaza de pe urma noului acord dintre detinatorul brandului Nokia si celebrul producator de tehnologie optica german.

O alta caracteristica deosebita este folosirea simultana a ambelor camere foto. Sub denumirea Dual-Sight se ascunde posibilitatea realizarii unor transmisiuni live si fotografii in mod split screen.

Pe jumatate de ecran se va vedea continutul furnizat de camera principala, iar pe cealalta jumatate va fi afisat continutul realizat cu camera frontala.

A treia caracteristica cu care Nokia 8 incearca sa se diferentieze se numeste Nokia OZO si este o tehnologie audio spatiala despre care producatorul spune ca este folosita de catre producatorii de film de la Hollywood.
Altfel, caracteristicile tehnice sunt demne de un adevarat flagship cu Android. Smartphone-ul care va fi livrat cu Android 7.1.1 nemodificat are un ecran IPS de 5,3 inch cu rezolutie QHD (2560 x 1440 pixeli).

Nokia 8 foloseste cel mai puternic chipset oferit la ora actuala de Qualcomm, Snapdragon 835. Are 4 GB memorie RAM si 64 GB spatiu intern de stocare, ce poate fi extins cu ajutorul cardurilor de memorie microSD de pâna la 256 GB.

Pe partea foto, noul flagship Nokia foloseste un sistem dual devenit deja traditional. Acesta este compus din doua camere foto de 13 MP. O camera realizeaza fotografii color, iar cealalta salveaza imagini alb-negru care sunt apoi combinate.

Pe partea de conectivitate, Nokia 8 foloseste un conector USB-C si are inclusiv o iesire audio de 3,5 mm. Nu lipseste din dotare nici senzorul de amprente.

Bateria are 3.090 mAh si suporta standardul de incarcare rapida al celor de la Qualcomm.

Nokia 8 va fi disponibil pe piata din luna septembrie si va avea un pret mediu global de vânzare de 600 de euro.

Sursa: News.ro

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *