Google a lansat Pixel 2 şi Pixel 2 XL: Smartphone-urile vin cu cea mai bună cameră de pe piaţă

Google a lansat smartphone-urile Pixel 2 şi Pixel 2 XL. Modelul mai mic are diagonala ecranului de 5 inci, iar XL de 6 inci (aspect 18:9). Telefoanele dispun de carcase realizate din aluminiu şi sticlă, senzori pentru amprente şi difuzoare frontale stereo. Lipsesc jack-ul audio de 3,5 mm, slotul pentru card de memorie, iar niciunul dintre modele nu are sistem dual-camera.

Chiar şi aşa, noile smartphone-uri Google vor avea cele mai bune camere de pe piaţă.

Camera principală dispune de stabilizare optică şi a primit un scor de 98 de la reputata organizaţie DxOMark, cel mai mare acordat până acum. Prin comparaţie, Galaxy Note 8 şi iPhone 8 au obţinut 94. Mai mult, camerele frontale permit realizarea de selfie-uri în mod portret cu estomparea fundalului.

Pixel 2 are display cu rezoluţie Full HD (1.080p), iar Pixel 2 XL beneficiază de rezoluţie de 1.440 x 2.880 pixeli. Ambele panouri sunt OLED şi dispun de funcţia always-on, care afişează informaţii pe ecranul stins.
Smartphone-urile sunt certificate IP67 pentru rezistenţă la praf şi apă şi dispun de tehnologie de încărcare rapidă a bateriilor.

Modelele din seria Pixel 2 beneficiază de funcţia Active Edge: prin strângerea marginilor telefoanelor acestea execută diferite comenzi, precum pornirea Google Assistant.

Pixel 2 şi Pixel 2 XL rulează Android Oreo pur. Chipset-ul folosit este Snapdragon 835, iar telefoanele dispun de 4 GB memorie RAM şi capacitate de stocare internă de 64 sau 128 GB.

La fel ca şi noile iPhone-uri, telefoanele din familia Pixel 2 oferă suport pentru asplicaţii AR (realitate augmentată). Aceasta este o tehnologie în vogă acum, dar care s-ar putea să aibă soarta realităţii virtuale şi să nu prindă la consumatori.

Pixel 2 cu capacitate de stocare internă de 64 GB va costa 649 de dolari, iar Pixel 2 XL 64 GB va avea un preţ de 849 de dolari. Toţi cei care le comandă primesc gratuit o boxă Home Mini.

Cum telefoanele nu dispun de jack audio universal, compania a anunţat şi o pereche de căşti wireless, numite Pixel Buds. Acestea pot traduce în timp real dintr-o limbă în alta, la fel ca translatorul universal din „Star Trek”. Pixel Buds dispun de suport pentru 40 de limbi şi vor costa 159 de dolari.

 

go4it.ro

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *