Dominatia Samsung si Apple, amenintata: „Vrem sa fim numarul 1 in lume!” In cat timp vor sa depaseasca granzii

Unul dintre cei mai importanti oameni ai companiei a dat un interviu pentru Wall Street Journal.
Huawei este una dintre cele mai mari companii producatoare de echipamente de telecomunicatii. Compania din China doreste sa devina numarul 1 pe piata de smartphone-uri, sa ii depaseasca astfel pe cei de la Apple si Samsung.

CEO-ul Huawei Consumer Business Group, Richard Yu, a afirmat ca isi propune sa ajunga la o cota de piata de 25% la nivel global, devenind astfel producatorul numarul 1 de smartphone-uri din lume.

„Ne-am propus sa devenim producatorul de smartphone-uri numarul 1 din lume. Este o cursa lunga, insa avem rabdarea necesara,” a declarat Richard Yu in cadrul conferintei Converge technology, gazduita de The Wall Street Journal in Hong Kong.

in momentul de fata, Huawei a câstigat teren in fata primilor doi pozitionati in clasamentul mondial, in conditiile in care cresterea la nivel de piata si-a incetinit ritmul. Astfel, in primul trimestru al anului, vânzarile de smartphone-uri Huawei au crescut cu 59%, in comparatie cu anul precedent, in timp ce vinzarile competitiei au ramas aproape la fel sau au scazut cu 14%, potrivit companiei de cercetare Gartner Inc. Mai mult, cota de piata Huawei a crescut, ajungând la 8,3%, la nivel global.

Cresterea cotei de piata este strâns legata si de strategia Huawei de a se concentra pe produse premium, asa cum este si cel mai recent vârf de gama lansat de companie, Huawei P9, care integreaza un sistem dual camera dezvoltat in cooperare cu Leica Camera AG.

“Cresterea noastra se datoreaza in principal segmentului premium, high-end” a completat Richard Yu. “Daca vrei sa devii numarul 1, trebuie sa fii numarul 1 pe segmentul high-end” a mai spus acesta.

Cu privire la parteneriatul cu Leica, CEO-ul Huawei Consumer Business Group a declarat ca este o alianta exclusiva pe termen lung si ca se asteapta ca aceasta colaborare sa continue cel putin pentru urmatorii 5 ani.

 

 

electrocasnice-cloe mobilier-copii-disney-cloe 4586 2910

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *