De ce trebuie sa mancam migdale ? Vezi pe Cloe.ro

12665894_1580856528891664_578190590_n

Migdalele sunt bogate în proteine vegetale, fibre și grăsimi „sănătoase”,si detin o cantitate de fier comparabilă cu spanacul, dar și vitamina E, vitamine B, magneziu, seleniu, zinc, acid folic, vitamina D și calciu. Sunt bogate și în antioxidanți. În coaja migdalelor au fost descoperite 20 de tipuri de flavonoizi într-o combinație unică. De exemplu catechinele, care sunt prezente și în ceaiul verde, și naringeninul, care este prezent și în grapefruit.


Principalale beneficii ale migdalelor sunt cele asupra sistemului cardiovascular. Antioxidanții ajuta la eliminarea stresului oxidativ care dăuneaza arterelor. În același timp, vasele de sânge sunt protejate și riscul unor leziuni arterosclerotice este redus. Migdalele ajuta si la scaderea tensiunii arterială, datorită aportului de potasiu.

Consumul regulat de migdale poate combate anemia și, cel mai important, o poate preveni. Sunt bogate în fier și acid folic, ambele cu rol important pentru formarea globulelor roșii.

Migdalele ajuta si pielea, sub formă de ulei, lapte de migdale sau pastă. Vitamina E și antioxidanții elimină toxinele și hidratează pielea. Aceleași efecte benefice se extind și asupra părului și unghiilor. Le poți folosi în măști sau poți adăuga puțin ulei în cadă, atunci când faci baie.

Combinația de vitamine și seleniu are beneficii uimitoare asupra sistemului nervos. Datorită acestui efect, migdalele îmbunătățesc funcția congnitivă, memoria și atenția și pot preveni bolile neurologice degenerative, ca demența sau Alzheimer. Te energizează, reduc stresul și oboseala și provoacă o stare de bine.

Migdalele au fost recomandate și persoanelor care suferă de anxietate sau depresie, fiindcă ajută la diminuarea simptomelor de agitație și nervozitate.

Pentru ca sunt sărace în calorii și carbohidrați, migdalele sunt folosite în multe dintre dietele pentru slăbit.
Este important să nu facem excese,astfel consuma 1-2 linguri de migdale pe zi, ca gustare sau adăugate în salate, deserturi sau mâncăruri.
Pentru rezultate cat mai bune ,e bine sa consumi si fructe sau legume .

(Oana Cuzino )

 

 

Pe magazinul tau online Cloe.ro ai cele mai bune preturi ! 

4586

 

 

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *