De ce se încălzește telefonul: cauzele temperaturilor ridicate în rândul smartphone-urilor

Tehnologia implementată în smartphone-uri a evoluat extrem de mult în ultimii ani de zile, astfel că încălzirea fiecărui dispozitiv în parte este considerată de mulți criteriu de departajare. Încălzirea, în sine, nu trebuie să reprezinte un motiv de îngrijorare pentru utilizatorul de rând, atât timp cât temperatura nu este deranjantă.
În general, procesoarele se optimizeaza în mod special pentru prevenirea supraîncălzirea și pentru a funcționa corespunzător chiar și în condițiile unor temperaturi mari. Iar în cazul în care acestea depășesc o anumită valoare, procesoarele încep să funcționeze la o frecvență redusă.
Aproape de fiecare dată când un telefon se încălzește, principala cauza o reprezinta nivelul de utilizare. Telefoanele au progresat enorm în ultimii ani, fiind in stare să ruleze numeroase aplicații în același timp în ziua de azi. Însă asemenea activități pun o presiune uriașă pe componente precum GPU-ul, CPU-ul sau memoria, iar rezultatul=temperatură ridicată.
Chiar și utilizarea dispozitivelor pentru realitate virtuală poate avea o influență negativă, din acest punct de vedere. În cazul în care ați încercat ochelari precum Samsung gear VR sau Google Glass, atunci veți ști că asemenea accesorii cauzeaza o încălzire excesivă a telefonului.
În general, utilizatorii de terminale Android sunt expuși în fața acestei probleme. Aplicațiile care rulează în fundal consuma o cantitate foarte mare de resurse și, în mod automat, pot cauza o încălzire excesivă. În aceste condiții, este indicat să verificați care sunt aplicațiile pe care le utilizați cel mai rar, care consumă cea mai mare cantitate de resurse și să le dezinstalați pe cele inutile.
Temperatura de afară este un alt motiv. Utilizatorii aflați aproape de unele dintre cele mai calde zone de pe Pământ, precum cele din regiunea tropicală, au parte de o încălzirea excesivă a dispozitivelor mobile chiar și atunci când nivelul de utilizare nu este unul extrem de ridicat. Desigur, asta nu înseamnă că utilizatorii situați în zonele extrem de răcoroase sunt feriți de probleme. Un iPhone 5S, de exemplu, trebuie sa reziste unor temperaturi minime de -4 grade Celsius, atunci când este închis, și 0 grade Celsius, atunci când este pornit.
atunci când nu vă aflați în lumină puternică, este recomandat să reduceți luminozitatea telefonului sau să permiteți modificarea automată a acesteia.

 

Vara-2016

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *