Ai iPhone sau Mac? Hackerii iti pot fura datele personale, daca nu te protejezi urgent

Compania Apple a recunoscut existenta unei vulnerabilitati de securitate in sistemul iOS, care lasa hackerii sa fure date personale, inclusiv parole.
Vulnerabilitatea din sistemul de operare al iPhone permitea accesarea destul de usor a datelor personale din telefon. Metoda era simpla: utilizatorul primea un mesaj text cu un fisier de imagine modificat, anunta publicatia The Telegraph.

In momentul in care utilizatorul deschidea mesajul, sistemul de operare al telefonului incerca sa proceseze imaginea primita .Astfel fisierul descarca un virus fara ca utilizatorul sa aiba vreo idee.

Astfel, hackerii aveau acces la parole, email si la alte date importante din telefon. Expertii in securitate au avertizat asupra acestei vulnerabilitati in sistem, la modul in care softul Apple procesa fisierele de imagine de tip TIFF.

Inginerul Tyler Bohan de la Cisco Talos este cel care a semnalat problema, prezenta din pacate, la toate dispozitivile cu iOS, dar si la cele care ruleaza OS X Mac. Acestea din urma sunt si mai vulberabile decat telefoanele mobile, a precizat Tyler.

Din fericire, Apple a remediat aceasta problema, dar pentru a fi protejati este necesar sa va instalati ultima versiune de software, iOS 9.3.3.

Vara-2016

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *