Ai iPhone? Pericol imens pentru toti cei care fac acest lucru banal! Cum poate fi stricat telefonul

Un nou bug a fost descoperit ! Cercetatorii au gasit ceva in securitate care le permite hackerilor sa blocheze un telefon fara ca proprietarul acestuia sa stie.iPhone-ul poate fi blocat prin simpla conectarea la o retea Wi-Fi.

La inceputul acestui an a fost descoperita noua problema,care este o evolutie a bug-ului „1 ianuarie 1970”
Bug-ul pacaleste telefonul,facandu-l sa creada ca este alta data. Telefonul nu mai functioneaza din momentul in care noua data este setata.

Cercetatorii Patrick Kelley si Matt Harrigan au descoperit ca poate fi preluat contrul asupra network time protocol (NTP) pe care telefonul il foloseste pentru a verifica data si ora. Bug-ul pretinde ca este un server NTP si ii spune telefonului ca data este 1 ianuarie 1970, blocandu-l.

Utilizatorii pot sta in siguranta daca nu se conecteaza la retele Wi-Fi suspecte. Insa acest lucru poate fi mai dificil decat suna pentru ca hackerii pot sa pacaleasca device-urile sa se conecteze la retea fara ca proprietarul sa stie. Telefoanele tind sa se conecteze la retelele Wi-Fi automat daca este un nume folosit in trecut. Iar daca hackerii folosesc retele Wi-Fi false cu acelasi nume ca cel real, apare problema mentionata.

1830

Cele mai bune preturi le gasesti pe magazinul tau online Cloe.ro !

(pentru detalii,click pe poze)

samsung-galaxy-s7-edge-32gb-g935-black-onyx-si-gear-vr-white-13335 htc-one-e9-4g-dual-sim-black-6056 (1) lg-v10-h961-dual-leather-black-8497

 

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *