A inceput Saptamana alba. Ce nu este bine sa faci inainte de Postul Pastelui pe Cloe.ro

cloe.ro-logo

In ziua de marti ,numita Martea alba ,este bine sa mananci lactate. De asemenea, astazi este interzis sa se faca curat. Cei care fac asta albesc rapid.
In Miercurea alba avem dezlegare la lactate si peste. In aceasta zi nu este bine sa te speli pe cap, ca sa nu incaruntesti de timpuriu.
In Joia alba, cunoscuta si ca Joia nepomenita sau Joia necurata, femeile trebuie sa spele camasile, ca sa fie albe peste an. De asemenea, astazi este interzis torsul pentru a-i feri pe barbat de primejdii.
In Vinerea alba trebuie sa tinem post pana seara. Cei care fac asta o sa aiba parte de spor si curatire a sufletului. De asemenea, cei tineri care respecta acest obicei vor avea parte de noroc in casnicie.
In Sambata alba trebuie sa faci placinte pe care sa le dai de pomana. Tot astazi se impart colacei si coliva. Se spune ca cei care respecta acest obicei vor avea ce sa manance pe lumea cealalta.
In Sambata alba barbatii nu trebuie sa munceasca. Cei care nu respecta acest obicei risca sa se accidenteze.
Femeile nu au voie sa coasa si sa spele camasi barbatesti. Se mai spune ca in Saptamana alba nu e bine sa te speli pe fata si pe cap daca nu pui in albie o bucatica de branza. In caz contrar risti sa albesti brusc si chiar sa orbesti. Aceasta este ultima zi de a petrece inaintea inceperii postului Sfintelor Pasti.

 

6602

(pentru detalii,click pe titlu )

Vacanta Paste 2016 Nisipurile de Aur – 3 Zile

vacanta-paste-2016-nisipurile-de-aur-3-zile-10671 vacanta-paste-2016-nisipurile-de-aur-3-zile-10673

Vacanta Paste 2016 Praga – 5 Zile

vacanta-paste-2016-praga-5-zile-10652

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *